Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN


Het Stadsmus en de Hasseltse erfgoedverenigingen verzamelen hun activiteiten op www.uitinhasselt.be. Als je op één van onderstaande activiteiten klikt, word je naar daar doorverwezen.

 

 

Expo 'Virga Yes divers. Getuigen vertellen over Hasselt en de Virga Jessefeesten'

Het Stadsmus en de stedelijke dienst diversiteit gingen in gesprek met protestantse christenen, sikhs, hindoes en moslims. Hoe ervaren zij de Virga Jessefeesten? Herkennen ze ommegangen of andere tradities in hun eigen cultuur of levensbeschouwing? Een boeiende kijk- en luistertentoonstelling is het resultaat. 

Expo in samenwerking met de dienst Diversiteit & internationale solidariteit, vzw Orbit, het inter-levensbeschouwelijk netwerk en de integratieraad.
Wil jij ook getuigen over je ervaringen met de Virga Jessefeesten? Dat kan via dit online formulier.


Van 17 juni 2017 tot en met 7 januari 2018
 

Vanaf 7 oktober
Expo 'Het geheugen van de sport: turnen in Hasselt'

Turnen is al jaren populair in Hasselt. Al vanaf 1900 werken de Hasselaren aan hun lenigheid. Maar waar ze dat vroeger deden door gymnastische oefeningen, doen ze dat nu met trampolinespringen, acrogym en ropeskipping. Aan de hand van objecten en documenten, foto’s en anekdotes krijg je in deze tentoonstelling een zicht op het verleden en het heden van turnclubs Excelsior en Sta Paraat. 

Het erfgoedproject ‘Het geheugen van de sport’ is een samenwerking tussen het Stadsarchief Hasselt, het Departement Vrije Tijd (sport) en Het Stadsmus. Dit project bewaart en ontsluit het erfgoed van Hasseltse sportclubs.  De expo werd ontworpen door een student van de Hogeschool PXL, Pieter-Jan Beckers. 

Van 7 tot en met 29 oktober
Toegang gratis