Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN


Het Stadsmus en de Hasseltse erfgoedverenigingen verzamelen hun activiteiten op www.uitinhasselt.be. Als je op één van onderstaande activiteiten klikt, word je naar daar doorverwezen.

 

 

Expo 'Virga Yes divers. Getuigen vertellen over Hasselt en de Virga Jessefeesten'

Het Stadsmus en de stedelijke dienst diversiteit gingen in gesprek met protestantse christenen, sikhs, hindoes en moslims. Hoe ervaren zij de Virga Jessefeesten? Herkennen ze ommegangen of andere tradities in hun eigen cultuur of levensbeschouwing? Een boeiende kijk- en luistertentoonstelling is het resultaat. 

Expo in samenwerking met de dienst Diversiteit & internationale solidariteit, vzw Orbit, het inter-levensbeschouwelijk netwerk en de integratieraad.
Wil jij ook getuigen over je ervaringen met de Virga Jessefeesten? Dat kan via dit online formulier.


Van 17 juni 2017 tot en met 7 januari 2018
 

Wordt verwacht -
Expo Outside Inside

Hasselt kreeg sinds 2011 meer dan 60 street artgevels bij. De stad mag gerust dé street artstad van België genoemd worden.

Met de expo Outside Inside brengen Street Art Festival en Het Stadsmus de nationale en internationale graffiti en street artists die Hasselt de afgelopen jaren bezochten, terug. De artiesten laten in Het Stadsmus een andere kant zien van hun werk. Ze tonen hun inspiratie en ontwerpen, met canvassen en installaties, tattoos en muziek. De expo is een mooie aanvulling op wat je op de muren buiten kan zien. 

Ontdek werk van Sofles, Adnate, Mobstr, KBTR, Casroc, Chas, Hertkore, James Cochran, ... 

Wil je de gevels al eens bekijken? Dat kan op facebook.com/streetartfestivalbelgium. Of je kan de fiets op, en ze allemaal in het echt ontdekken met deze fietstocht.

Van 3 februari tot en met 3 mei 2018