Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

Regelmatig zijn het museum en het Hasseltse erfgoedveld op zoek naar getuigenissen, foto's, helpende handen om te gaan interviewen of onderzoek te doen, ... Misschien kan jij helpen?

Dit is dus ook de plek om zelf je zoekertjes rond lokaal erfgoed te plaatsen. Laat ons je vraag weten en we plaatsen je oproep op onze website en facebookpagina!

 

Gezocht: Jouw getuigenis over de Virga Jessefeesten

Van 17 juni 2017 tot en met 7 januari 2018 loopt in Het Stadsmus de expo Virga Yes divers. Getuigen vertellen over Hasselt en de Virga Jessefeesten.

Vanuit diverse levensbeschouwingen en culturen vertellen Hasselaren wat ze bijzonder vinden of zich herinneren van de Virga Jessefeesten.

Wil jij je ervaringen rond de Virga Jessefeesten delen? Dat kan via dit online formulier.

Gezocht: Limburgse verzamelaars

Ben jij een verzamelaar? Of ken je iemand die vol passie zijn collectie stap voor stap uitbouwt? Dozen vol prentkaarten, muren vol schilderijen of kasten vol jeneverglaasjes?

In het project Limburg verzameld/t inventariseren Het Stadsmus, het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoed Haspengouw, het Limburgs Volkskundig Genootschap en Heemkunde Limburg het verzamelaarslandschap en ondersteunen ze de verzamelaars in hun praktijk.

Ben of ken je een verzamelaar? Laat het ons weten! De verzamelingen krijgen een plek op www.erfgoedplus.be.

 

 

Gezocht: Scripties over WO I

Het Departement internationaal Vlaanderen en Scriptie vzw gaan via de tweede editie van de Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over WO I. Samen met KlasCement wordt nu ook een deelprijs ingericht voor eindwerken uit de lerarenopleiding. 

 Alle info en voorwaarden vind je op www.scriptieprijs2014-18.be.